İnternet sayesinde dünyanın bir ucundan gelen sanat parıltılarına çok rahatlıkla bakabiliyoruz artık. Ülke sınırları içerisinde yayınlanan basılı işlerin dışında pek fazla imkanımız olmuyordu değişik mecra ve teknikleri görmek için. İnternet sağ olsun artık adını bile bilmediğimiz sanatçıları binlerce kilometre öteden takip edebiliyoruz.

Türkiye'de çok büyük bir potansiyel var. Ama ne yazık ki geçim kaygısına endeksli olan şartlar sebebiyle yaratılan işlerin bu potansiyeli tamamıyla yansıtmadığına inanıyorum. Rahatsız olduğum bir durum da yaratıcılık denen o nadir ve değerli kavramın firmaların bütçeleriyle şekillendirilmesi.

Jonathan Yuen Singapurlu. Nike ve Nokia gibi büyük markaların da bulunduğu etkileyici bir referans listesi var. Yuen herhangi bir ajansa bağlı değil. Bütün işlerini serbest çalışma olarak yapıp satışlarını kendi gerçekleştirmiş. Markaların ayrılmış bütçelerine göre değil, kendi tarzına göre tasarladığı ürünler, masaüstü çalışmalar, animasyonlar, grafikler ya da illustrasyonlar Jonathan Yuen'in adını marka yapabilmesinde en büyük etkendir.

Yuen'in sitesinden yaptığı işlere bakarak pek çoğumuzun serbest çalışma fikirlerini hayata geçirmek için cesaret bulabileceğini söylemem gerekiyor.

Bu arada siteye girer girmez farklı bir tarzla karşılaşacaksınız, şaşırmayın. Jonathan Yuen siteyi kendisi tasarlamış ve kodlamış. Hatta kendi söylediğine göre hayatında yaptığı ilk ve tek web sitesiymiş jonathanyuen.com. Ben web tasarımcısı değilim diyor. Peki ama öyleyse buralarda bir yerlerde ben web tasarımcısıyım diyenler ne yapıyor? Böylesine güzel bir şey göremememizin sebebi de bütçe mi?

0 Responses to "Jonathan Yuen"

Leave a Reply