Sevdiğiniz bir siteye giriş yapmaya çalışırken monitörü eliyle kapatmaya çalışan biri olsaydı yanınızda... Ya da seyrettiğiniz bir filmin en heyecanlı sahnesinde televizyonun önüne geçen biri? En sevdiğiniz kitabın okunmamış sayfalarını yırtan birine ne tepki gösterirdiniz?

Elimizden çok fazla hak alınıyor bu ülkede. Tamam ayaklarımızda prangalarla dolaşan zincirlenmiş forsalar da değiliz ama yine de tepkimizi göstermemiz gerekiyor. Dış dünyaya açılan en önemli pencerelerimizen biri olan internetin sansürlenmesine karşı çok güzel hareketler var bu aralar. Güzel gerillalarla bu hareketler bir "harekata" dönüştü. Tepkinin büyüklüğü etkinin süresini kısaltacaktır. O yüzden herkesin, bütün site sahiplerinin ve duyarlı her internet kullanıcısının katılması gereken bu hareketi desteklemenin yerinde bir davranış olduğunu düşünüyorum.

Sizi bilmem ama sansür bence Atatürk'ün en büyük hedeflerinden birinin de önündeki en büyük duvarlardan biri. Her zaman teknolojik gelişmelerin ve medeniyetin takip edilmesini, her zaman fikri hür vicdanı hür bir gençliğin yetişmesini arzu eden "büyük düşünür" Atatürk'ün vasiyetine sahip çıkmalıyız.

SansüreSansür.org

0 Responses to "SansüreSansür Yay! Harekatı"

Leave a Reply